TILLBAKA TILL VARDAGSRUTINERNA IGEN

sommarlov betyder inte slappa och äta godis varje dag och festa hela nätterna för min del. alltså jag trodde det skulle vara svårare att hålla sig från godis osv på sommarlovet, men med tanke på hur lite jag träffar kompisar nu eftersom att både jag och typ alla av mina vänner jobbar så är det lättare än jag trodde. det är inte lätt men jag har bättre rutiner än jag trodde faktiskt. på kvällarna äter jag oftast hemma med familjen och på dagarna tränar jag och på kvällarna jobbar jag.
men nu är det 33 dagar kvar tills jag åker till grekland med familjen så jag har bestämt mig för att verkligen inte äta något onyttigt överhuvudtaget fram tills dess. fick med mig emelie på detta också, alltid lättare när man är två! särskilt med tanke på att jag kanske ska vara hos henne ganska mycket denna veckan.
dock för att klargöra en sak så kommer fokuset mestadels ligga på att jag inte ska äta godis, kakor, glass osv och inte heller dricka läsk. maten kommer inte vara lika viktigt. alltså jag kommer inte äta pizza eller kebab, men äter jag till exempel hos farfar och farmor och det är potatisgratäng eller så där så kommer jag att äta det! så det är mest godis, chips, läsk och såna saker som jag kommer hålla mig helt borta ifrån! så nu vet ni det med.
tiderna när jag äter kan variera lite men detta är iallafall ungefär vad jag ska äta under de här 33 dagarna:

till frukost ska jag försöka att äta gröt (jag gör min gröt på vatten, havregryn och proteinpulver). proteinpannkakor är också ett väldigt bra alternativ men nu är vårt pannkaks-proteinpulver slut så får se när pappa beställer hem nytt! äter ofta kvarg och min müsli med bär till också, det är såå gott! till detta dricker jag kanske celsius om jag ska träna direkt efter frukosten. eller vatten (helst!!) eller smoothie.


under träningen dricker jag oftast aminosyror men ibland kanske jag glömmer dom eller typ om dom skulle ta slut eller nåt. då kanske jag köper nw's energidricka my boost eller en celsius om jag känner att jag behöver lite extra energi! annars dricker jag bara vatten. och efter träningen tar jag en questbar och/eller så dricker jag proteinpulver.

 
sen ska jag även försöka att äta iallafall ett mellanmål om dagen, brukar inte ha så svårt för det men oftast så äter jag för mycket till mellanmål hehe... men då brukar det iallafall bli kvarg, en banan, en smoothie, proteinpulver, en questbar, nötter, riskakor eller liknande! och om jag äter mellanmål innan jag ska träna så kanske det blir kvarg och celsius till exempel.

 
till lunch blir det kyckling, nötfärs, kött eller lax och ibland potatis eller ris till detta, annars bara sallad! om jag vill ha nån slags sås till så blir det nästan alltid kvarg. när jag jobbar så har jag med mig matlåda så det blir samma mat där. det kanske är lite svårare hos kompisar dock om de äter "husmanskost" (köttbullar och makaroner t.ex.) eller vad man ska säga. men mitt största fokus kommer som sagt inte ligga på just maten, utan att jag inte äter godis osv. så det ska nog gå bra!
ibland kommer jag ju äta "vanlig mat" om jag äter hos någon kompis till exempel, alltså inte bara sallad då utan jag äter det som det bjuds på helt enkelt!

 
kvällarna kommer jag som vanligt äta middag med familjen, och min familj äter ju viktväktar-mat så därför blir det väldigt nyttigt också. men även här kan det ju ibland bli att jag äter hos någon kompis såklart!

 
jag är faktiskt taggad och redo att köra på detta sättet nu fram tills vi åker till grekland! just för att jag vill kunna unna mig där om jag vill. men även för att 33 dagar är lagom att börja med nu eller hur man ska säga. iallafall för min del efter de här veckorna fullt av massa godis och skräpmat... usch min kropp mår sämst nu verkligen. så tråkigt! men har ingen mer än mig själv att skylla på haha det är typ det som är det värsta.
det ska fan bli ändring nu! räknar dock inte med att se någon superskillnad på min kropp precis hehe. med tanke på att jag inte kör STENhårt liksom, utan bara kommer skippa godis, läsk osv. och lunchen och middagen har ju alltid varit ganska nyttig för min del. dock kommer jag må mycket bättre för mår alltid som bäst när jag äter nyttigt, skippar onyttigheterna och typ kör på som min kropp oftast är van vid. eller borde bli van vid iallafall.


det skulle vara roligt om ni också ville vara med på det här! fick lite inspiration från elina som har någon slags utmaning på sin blogg just nu. jag kommer dock inte ha det så seriöst som henne, men vi har en annan plan inför hösten med våra bloggar. så det får bli lite seriösare då!
men är det flera som kör på denna utmaningen nu så får ni gärna kommentera eller mejla om det passar bättre ([email protected]). skulle vara kul om det var några av er som ville vara med på detta! då ska jag såklart även försöka skriva pepp-inlägg och sånt också! jag har iallafall fått med mig emelie, förhoppningsvis haha! och sen äter ju elina nyttigt oså med. alltid lättare och roligare när man är flera som kör något sånt här så man kan peppa varandra och ge varandra tips osv! min syster har nog också nyttiga dagar just nu tror jag, det är kul faktiskt med tanke på att vi bor under samma tak. lättare att stå emot godis och sånt när det aldrig finns något hemma!
såååå let's go /A.

HAMSTERHJULET

NU har jag tid att blogga! sov ju som sagt hos ida inatt och idag var vi inne i stan en liten sväng. jag köpte ett träningslinne, en kofta och mjukisbyxor! kan visa er när jag har tid hehe. känns verkligen inte som sommarlov. tränar och jobbar är det enda jag gör och jag har absolut ingenting emot det. hade inte haft ett roligt sommarlov om jag inte hade haft något jobb då de flesta utav mina vänner jobbar, eller ja typ alla!! och träna gör jag ju alltid i vilket fall ändå. men jag har ingen sommarlovskänsla, vilket är lite tråkigt. mycket beror väl antagligen på vädret också menmen! antar att det är lite försmak på vuxenlivet typ... slipper läxor och prov iallafall vilket är så jävla skönt.


på jobbet ikväll gick det bra och nu har jag ätit mat med sis och tänkte lägga mig i sängen och kolla något avsnitt av orange is the new black innan jag somnar. imorgon ska jag gymma och jobba igen. love hamsterhjulet. på kvällen kanske jag sover hos emelie. skulle gjort det idag egentligen men nu blev det inte så!
ska förresten skriva klart ett blogginlägg också som jag började på innan idag som kommer upp om en liten stund hihi så kolla in senare fall ni är nyfikna på det! puss /A.

Frukost


Behövlig myskväll

kladdakaka, saft och maria wern med idis fick avsluta denna helgen riktigt bra! imorgon är det jobb som står på schemat men innan dess ska jag bara vara med ida hela dagen och vi har inte något speciellt planerat! blir en vilodag från gymmet för min del ialllafall.
nu ska vi sova och jag har gulligaste täcket!! haha puss /A



Hos ida

träningspasset med mamma gick superbra!! eller, bra iallafall. förutom att jag blev lite snurrig och det kändes som mitt huvud skulle sprängas, men jag tog mig igenom hela timman och fyfan vad det brändes! 
nu är jag hos ida som sagt och vi har precis ätit. nu ska vi hitta på något men vad vet vi inte riktigt! ha en bra kväll, puss /A



Bodypump

mamma frågade om jag ville följa med på bodypump så ska köra det vid halv fem i en timma! trots att jag har sjuuuk träningsvärk i röven så ska det bli gött faktiskt. har bara legat i soffan hela dagen hehe... efter träningen så åker jag hem och duschar och packar bara innan jag åker till min fina ida!


breakfast

godmorgon! eller godförmiddag kanske men säger hehe? somnade inte förrens klockan sex imorse och vaknade sen vid åtta av att mitt alarm ringde. skulle egentligen till gymmet med pappa då och kört bröst+triceps med honom. såg fram emot det men nu blev det varken träning eller jobb... ligger i soffan nu och kollar på one tree hill och äter frukost. får verkligen inte somna för då lär jag sova flera timmar då och så somnar jag aldrig ikväll. 
ska förresten sova hos ida ikväll, så det blir mysigt! ska till henne vid halv sju-tiden och innan dess ska jag väl inte göra något speciellt. är redn rastlös... menmen, ska piggna till först och främst innan jag tränar osv igen! puss /A.

5am

klockan är fem på morgonen och jag har inte somnat än. asså åh fattar inte varför jag inte kan sova. har blivit förkyld nu också. ååh orkar inte. lär inte bli något vettigt gjort imorgon, eller idag hehe... är iallafall inne på tumblr och tänker att jag inte ska sova överhuvudtaget för då vaknar jag väl aldrig och så är jag uppe lika länge ikväll igen... men får la se hur jag lyckas med det. hoppas ni sover gott iallafall!!

01:50 - borde sova

jaa gissa vem som är uppe klockan två och som ska upp klockan åtta och träna? jo jag, självklart... haha såhär blir det alltid när jag ska somna tidigt. sitter uppe halva natten istället. MEN har faktiskt rensat massa gamla blogginlägg vilket var ganska välbehövligt. har inte kvar alls många från i våras, och allt innan det är borta. ganska skönt ändå faktiskt! men har kvar en del bilder från USA iallafall osv för det kan alltid vara kul att blicka tillbaka på. har också hunnit bli svinhungrig så ska tvinga mig själv att somna nu haha för orkar inte fixa något att äta... lyxproblem egentligen! /A
 

Q/A - "hur slutar jag äta godis?"

Q: jag har problem med godis, jag äter det hela tiden.. kan du ge mig tips för att sluta äta godis?

A:
börja med en kort period då du inte äter något godis! alltså typ att du börjar med att du bara får äta det på fredagen eller lördagen (en gång i veckan). och rensa ut allt godis som finns hemma. det finns ingen anledning till att "äta upp det när det ändå finns där" utan det är bättre att bara rensa ut allt direkt! för om du inte har något godis hemma så finns det ingen anledning till att gå och slösa pengar på det om man ändå får ångest när man har ätit upp det typ. lite typiskt mig haha men ska bättra mig...
det kan ju vara svårt om typ ens föräldrar köper godis och chips och sånt hela tiden, men det är bara att stå emot eller försöka få med dom på att dra ner på det också! finns ju andra saker, som är minst lika gott, som man kan ersätta det med! till exempel frukt, bär, naturgodis (är ju kanske lite bättre iallafall, dok så satans dyrt hehe). sen är det fan bara att bestämma sig. tänk att när du klarat dig måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag utan godis, så får du en belöning. och detta kan vara just godis då om du vill. mitt tips är isåfall att inte köpa tre marabou, ett kilo lösgodis och fem påsar pimpim haha för det blir lätt så när man är sugen att man köper jättemycket. men då kan man lika gärna äta det varje dag istället?? känns det som iallafall, så det kvittar ju typ. utan köp lite lösgodis bara i måttlig mängd liksom!
sen lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag så äter du något annat om du blir sugen. frukt, bär, nötter, popcorn eller vad som helst! men inte FÖR mycket av detta heller. det är såklart bättre än godis, men lagom är bäst. och drick mycket vatten!! det dämpar suget som faaan. gör smoothies och vad som helst. och ät ordentligt med mat. frukost, lunch och middag + mellanmål där emellan.
ju mindre godis och sånt man äter, ju mindre sugen blir man faktiskt! äter du det på fredagkvällen lär du vilja ha det igen på lördagen. men det är bara att stå emot. ladda ner appen "big day" om du har iPhone (finns kanske på typ samsung osv med, vet inte) och räkna ner till du får äta godis eller något igen. haha även om det bara handlar om några dagar liksom. sånt kan funka för mig! och så kan du ha någon motiverande bild också!!
så du behöver inte sluta äta godis, men vill du göra det, så trappa ner mer och mer allt efter som!! eller sluta direkt. de två sakerna funkar olika för alla. men testa det som är bäst för dig. sen har jag ETT litet tips till, om du är jättesugen någon gång sen kanske när du slutat äta godis, eller inte vill äta det typ fast du är jättesugen, ta en ruta mörk choklad. för det "får man" äta och det är inte lika "farligt" som vanligt lösgodis!!
svaret blev kanske lite rörigt nu hehe men hoppas du orkade läsa hela och LYCKA TILL!! kommentera om du/ni vill ha fler tips eller liknande kring detta så fixar jag det!
puss&kram /A

kort om dagen

tänkte bara dra min dag lite kort för kommer inte på något annat att skriva om haha, suttit här i tio minuter nu och tänkt att detta ska bli ett bra och intressant inlägg MEN det får bli som vanligt... och rubriken är inte så jävla originell heller menmen :-)))
direkt efter att jag skrev det förra inlägget så åt jag och emelie tacos (igen, men klagar inte), kort därefter kom mamma och hämtade mig. vi övningskörde i någon timma och det gick jättebra faktiskt! när vi kom hem igen så packade jag bara lite snabbt innan jag tog bussen ner till NW i stan. blev ett riktigt mördarpass för rumpan. den skakar fortfarande om jag typ böjer mig ner eller något haha. men det är så det ska vara, så jag är nöjd! körde bland annat squatpressen och dead lift, sen lite superset på vissa övningar oså med!
när jag kom hem så dröjde det inte länge innan maten var klar och det var jättegott! jag åt fläskfilé, potatis och sallad. men tog bild på min systers kompis tallrik för den blev finare än min och ville ha en bild till bloggen haha palla egentligen.. aja! gott var det iallafall!
när vi hade ätit så tog jag en liten cykeltur med mamma upp till emelie för att hämta min laddare som jag hade glömt där. nu är vi hemma igen och jag ligger i sängen. ska dricka celsius, äta kellogg's-chips och kolla på orange is the new black tänkte jag. det blir skönt att bara vara hemma ikväll faktiskt! ska försöka att inte somna allt för sent hehe. blir alltid så även om jag säger att jag ska somna tidigt men ska faktiskt upp runt nio och jobba imorgon. så nu blir det skärpning!
ska förresten svara på en bloggkommentar nu ikväll med! började svara på den för ett tag sen hehe och sparade det i utkast så glömde bort det lite... men såg det idag så ska svara på den snart!

förresten! är det någon som skulle vilja veta mer om vad jag äter osv och hur jag typ tränar osv så är det bara att kommentera! har ätit väldigt mycket skit på det senaste och varken JAG eller min KROPP (framför allt!!) mår inte bra av detta. men det är svårt på sommarlovet och när jag umgås med emelie hahah. men ska försöka bättra mig nu! lättare när jag jobbar osv också så!

godmorgon

ja vi var inte varit vakna så jättelänge hehe... vaknade vid halv ett och sen dess har vi bara kollat på one tree hill. men snart ska vi äta och sen hämtar mamma mig så ska vi övningsköra! senare ska jag gymma och ikväll får jag se vad jag hittar på. ska nog antingen vara med emelie eller så är jag bara hemma och tar det lugnt med tanke på att jag jobbar imorgon!


mysig kväll hos em

ååh vad bra denna dagen är!! på gymmet imorse gick det jättebra och det var såå kul! körde axlar själv och det var längesen det brände så, hur skönt som helst efteråt. sen körde jag mage med ebba. vid halv två ungefär var vi hos farfar och farmor med denise. där fick vi jättegod mat och även fika. haha jag rullade verkligen hem... och nu blir det väl inte bättre hehe.
är hos emelie, vi har ätit tacos och nu ligger vi i hennes säng och äter godis och snackar och kollar film! såå mysigt!! hade verkligen saknat henne efter att vi inte setts på en hel vecka. så ikväll och inatt blir det bara massa tjejsnack!! har inget planerat imorgon förutom att gymma men det blir nog senare på eftermiddagen! ska iallafall sova ut och det ska bli sjuuukt skönt.
hoppas ni har en bra fredagkväll, puss /A





frukost

frukosten idag blev proteingröt (1dl havregryn, 1 skopa proteinpulver, 2,5dl vatten) som jag toppade med banan och kvarg blandat med fun light. till detta drack jag en smoothie som jag gjorde på banan, proteinpulver, mjölk och yoghurt! 
nu är jag påväg till gymmet med ebba. ska köra axlar och mage (favoritpasset!!!) och sen åker vi direkt till farfar och farmor.




bästa sis

har haft en jättemysig och rolig kväll med min syster. vi åt popcorn och kollade på film och nu ligger vi i hennes säng och småpratar. imorgon ska vi till gymmet på morgonen och sen ska vi äta lunch hos farfar och farmor och då följer även ebbas kompis denise med! ska bli kul att träffa dom igen. men nu ska vi sova, godnatt /A

Q/A

Q:

A: mellan 140-170 beroende på vilken dag det är, vad jag bloggar om, hur ofta jag bloggar osv

trött

jag är heeelt slut, det har varit en riktigt lång dag idag. lekte med iris och alma hela förmiddagen och sen vid två ungefär åkte jag till gymmet och körde rygg och biceps. det gick ganska bra förutom att jag börjar få ont i min handled igen, det kommer typ i vågor... men får väl kolla upp det snart antar jag hehe!
sen vid fem jobbade jag och så slutade jag för en timma sen ungefär. var dödstrött på jobbet och satt verkligen och gäspade hela tiden så det är skönt att vara ledig i två dagar nu. om en liten stund kommer ebba hem och då ska vi kolla film. innan dess tänkte jag äta lite och försöka fixa lite blogginlägg så bloggen blir lite roligare hehe. puss /A.

spontan sleepover

godmorgon! vaknade upp jämte elina idag som kom till mig lite spontant igår kväll. vi åt proteingröt med kvarg och hallon till frukost och nu har hon precis åkt hem. jag ska umgås med mina kusiner lite nu och senare ska jag gymma innan jag åker till jobbet! så jävla skönt att vara frisk igen. blir verkligen hur rastlös som helst om jag bara går hemma hela dagen... får se hur uppdateringen blir under dagen. är jättesugen på att blogga men vet inte riktigt om vad så ni får gärna komma med tips!



sjuk

anledningen till att jag inte har bloggat är för att jag blev sjuk igår. gick hem från jobbet för att jag inte mådde bra och idag har jag bara legat i sängen och soffan hela dagen. har iallafall duschat nu och det känns som jag håller på att bli frisk! men jag bloggar när jag har något kul att berätta haha puss /A

bild från midsommar

gym och jobb

sorry för att det blir tråkiga inlägg hehe men det enda jag gör är typ gymma och jobba. vilket jag har gjort/ska göra idag med! körde ett effektivt och snabbt benpass nu innan jobbet och ska nu jobba till nio ikväll. sen ska jag hem och sooova för är sjukt trött!


sängen

jobb 17-21 och sen tog jag en skön promenad hem samtidigt som jag pratade i telefon, så mysigt! nu har jag ätit och umgåtts lite med min familj. ligger i sängen och kollar på orange is the new black nu men ska snart sova!



pannkaksfrukost

hejsan! vaknade vid nio idag och åkte direkt till gymmet! körde axlar och sen kollade jag på stan efter en sport-bh meeen den fanns inte i min storlek så köpte inget! när jag kom hem så åt jag bananpannkakor till frukost och sen duschade jag och gjorde mig iordning. städade lite här hemma oså med! nu har jag precis ätit kycklingsallad och sitter och lyssnar på en pod. börjar jobba vid fem och innan det ska jag inte göra något speciellt!



Q+A

Q: kan du berätta lite mer om ditt jobb? hur fick du det och sådant
A: jag jobbar som telefonförsäljare på wecall, vi säljer bland annat rakhyvlar och underkläder! min kompis emma jobbar där och hon pratadeed chefen, sen ringde jag honom och fick en intervju. nägra dagar senare ringde dom och sa att jag hade fått jobbet! 

gym och kebab

jaa ni läste rätt haha jag åt kebab. MEN det va gott och jag har lovat mig själv att jag får unna mig på sommarlovet hahah dock har det blivit lite föör mycket sånt här i helgen MENMEN... haha.
efter jobbet gymmade jag iallafall med weber och det gick jättebra! vi körde rumpa och mage och sen när vi var klara så duschade jag oså på gymmet innan jag mötte upp emelie och elina. vi käkade och satt bara och pratade i någon timma men det var mysigt! snart ska jag lägga mig i sängen och kolla på serier innan jag ska sova. imorgon ska jag gymma vid halv tio! puss /A.

så bra



10:45

godmorgon! är på jobbet nu och börjar om en kvart. är ganska trött men ändå redo att jobba så det ska bli kul faktiskt! slutar klockan fyra och då ska jag till gymmet sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. men ni får ha en bra dag, puss /A


pizza

alltså usch det var längesen jag mådde såhär illa... delade en kebabpizza med mamma och om jag ska vara ärlig så var det faktiskt inte ens gott. övervägde innan om jag skulle ta sallad eller pizza men var suger på pizza och har inte ätit det på typ fyra månader eller något. men fy va äckligt det var haha... säger inte bara så nu men alltaå det var verkligen INTE värt det!! imorgon är det bara massa nyttigt som gäller, försöka iallafall... haha hatar typ sommarlov pga mina dåliga matvanor jag kommer in i. aja, nu ska jag kolla på one tree hill och sen somna tidigt för jobbar imorgon! puss /A

segaste dagen

vaknade jämte sophie vid ett idag och sen gick jag in till elina och mös lite haha så gosigt!! sen åt vi frukost alla tillsammans innan jag fick äran att klippa av Elinas hår pga tuggummi... men nu är jag iallafall hemma och ska snart äta mat sen ska jag inte göra något speciellt alls resten av dagen. tänkte raka benen och sånt lite senare och även ta en liten promenad. men är sjukt seg så får se hur det blir med det, skulle vara skönt med luft iallafall! annars ska jag bara ligga i sängen framför massa serier hela dagen! 



min midsommarafton







lite bilder från kvällen och här kommer kort summering: mat och mys hos linn med sophie, emelie och elina. sen vid åtta ungefär så åkte vi till en fest i bankeryd. men sen åkte jag, sophie och linn till en annan fest och ÄNNU en annan haha. det var inte jättekul att åka buss hela kvällen men jaja! nu är alla hemma hos linn och vi har ätit lite kladdkaka och jordgubbar! ska krypa ner i sängen jämte sophie nu och imorgon har jag NOLL planer. såå skönt!

längtat till denna dagen

godmorgon på er! trodde aldrig jag skulle orka gå upp klockan åtta idag när jag somnade två inatt men oftast så klarar jag mig faktiskt på bara sex timmars sömn! PLUS att jag har längtat till denna dagen.
sitter just nu och äter frukost och om en timma ska jag ta bussen till gymmet i stan där jag möter upp weber för ett biceps-pass. sen ska jag hem och duscha bara innan jag går till emelie. ska äta lunch hos henne oså ska vi fixa oss tillsammans. sen vid fem ska vi vara hos linn där det väntas mat och tjejmys. och efter det så ska vi tjejer på en fest!
känner på mig att det kommer bli en jättebra dag. OCH, solen skiner så hoppas att det inte kommer något regn överhuvudtaget idag! ska förresten försöka uppdatera så mycket som möjligt på bloggen trots att jag har lite att fixa med idag. men håll utkik! puss /A

bild på mig och bästa linn från skolavslutningen 

godnatt

heeellloooo, tänkte bara säga att på gymmet gick det BRA! snabbt och effektivt men ändå väldigt bra faktiskt! och har träningsvärk i ryggen och i axlarna, såå gött!! hoppas på lite i benen imorgon med. 
på tal om imorgon så är det midsommar. pratade med emelie en stund innan och vi planerade massa inför imorgon. kommer nog bli jätteroligt och jag längtar verkligen!
men nu måste jag sova för ska upp tidigt och gymma med weber, hehe godnatt


legday

hej! precis slutat jobbet och är nu på gymmet! ska köra ben och tänkte försöka köra så effektivt som möjligt och med väldigt kort vila emellan maskinerna. vill hem och sova för ska träna på morgonen imorgon och vill vara pigg då! ska nog bara kolla ett oth-avsnitt hemma sen innan jag somnar! hoppas att ni har haft en bra dag iallafall, puss /A


16:40

inte gjort ett skit idag förutom ätit och träffat emelie en liten stund! annars har jag bara tagit det lugnt och nu ska jag jobba igen. när jag har slutat ska jag till gymmet tror jag! beror på om jag hinner för måste fixa en annan grej också. men det löser sig!! puss /A



lite om dagen + svar på frågor

äntligen hemma i min säng! på jobbet gick det jättebra faktiskt, kul eftersom att det bara är andra dagen! längtar redan lite tills imorgon, hoppas det går bra då också! när jag hade slutat vid nio så kände jag mig så trött och seg. hade verkligen helt fel inställning till gymmet. gick mot busshållplatsen med en tjej på jobbet men när hon hade åkte så tänkte jag att, när jag har släpat på den här tunga väskan och planerat att jag ska gymma, så är det mycket bättre att gå dit och göra mitt bästa än att åka hem och göra ingenting typ. SÅ jag gick dit och det gick över förväntan. så himla skönt!! älskar när man tror att det kommer gå lite halvdåligt men så blir det snarare tvärtom. så det blev ett bra rygg- och vadpass! tror det kan ha varit att jag drack en celsius på jobbet med haha<3
kom iallafall hem för en stund sen och ska snart gå och lägga mig. imorgon är det gym och jobb igen som gäller!
här kommer lite svar på tre kommentarer jag har fått idag!
Q: jobbar du på jordbron mc?
A: nepp! är telefonförsäljare på wecall
 
Q: vartifrån?
A: linnet är från bik bok!

Q: ahahah ska du gymma vid typ halv tio? herrejösses...
A: japp, klockan var nog faktiskt ganska exakt halv tio när jag var på gymmet, lite senare till och med kanske! och du verkar vara emot det med tanke på att du skrev ahahah och herrejösses? så jag vill fråga dig; vad är det för fel med att gymma vid den tiden? kan säga att det var jag och typ 20st andra där! + att gymmet stänger kl. 23 och jag har inte hunnit eller orkat tidigare idag. så hittar ingen anledning till att INTE gymma vid halv tio? bättre sent än aldrig, eller hur? :)

Q/A

A: vilka podcast lyssnar du mest på?
 
Q: michaela och dasha

jobb igen

hej på er! första dagen på jobbet igår gick jättebra och det kommer bli roligt att jobba där i sommar!! jobbade 17-21 och när jag hade slutat så tog jag en skön långpromenad hem i solnedgången, vid vättern, det var jättefint!! sen åt jag tacos. vaknade ganska sent idag så har inte hunnit göra alls mycket idag. bara städat lite och gjort mig iordning. ska till jobbet om en timma och jobba till 21, sen efter det ska jag gymma med weber och efter det sover jag hos henne! får se om det blir någon mer bloggning idag men annars får ni ha det så bra. puss /A

07:33

godmorgon! uppe med tuppen idag för att köra favoritpasset på gymmet. axlar och mage. hatar mage men älskar axlar och gillar kombinationen så! tänkte köra lite cross efteråt också. min kropp mår inte bra efter denna helgen alltså. men jag hoppas det går bättre än vad benpasset gjorde igår... rekommenderar inte er att gymma efter en hel helg fullt av massa festande och sena nätter följt av alldeles för lite sömn haha... MEN antar att man lär sig av sina misstag? nu är jag iallafall redo för gymmet och sedan har jag en ganska fullbokad dag fylld med bland annat städning och jobb. får sovsällskap inatt också!



diary

avslutar denna kvällen med lite dagboksskrivande. inget jag delar med mig av på bloggen dock. vissa saker är förutsägbara men andra saker håller man för sig själv. simple as that. trots att det bara är en själv som kommer att läsa det så är det ändå skönt att skriva av sig ibland. bli av med lite tyngd på axlarna och ja, bara skriva helt enkelt. alltid älskat det och så kommer det nog förbli. tycker det är så skönt att ha sina känslor och tankar på ett papper. för det roligaste som finns är helt klart att gå tillbaka och läsa. har dagböcker från flera år tillbaka, så himla kul faktiskt!


love love love

dålig bloggning nu pga gör allt och inget typ. hade lite tältplaner med fem goa tjejer ikväll men sen blev det inte så. så för min del blev det istället en mysig kväll med mamma och pappa framför en film!
jag har iallafall haft en BÄST helg med emelie. vi har dansat, skrattat, träffat nya människor, ätit massa gott och onyttigt hehe. men framför allt så har vi inte haft några måsten eller worries överhuvudtaget, SÅ skönt!! kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar sommarlov.


tack mamma

mamma kom hem med detta linnet till mig idag. tyckte det var jättefint och det kommer passa så bra till vita jeans! 




18:26



Bra kväll

nu: kvällspromenad med lillasyster, och senare ska jag träffa emelie och sova med henne! KÄRLEK till sommarlov. börjar ju bäst. alltså älskar detta.


Q/A


ska dit i början på augusti med min familj!

frukost 15:49

vaknade jämte emelie vid ett idag! vi åkte direkt till a6 med hennes syster och kollade på rean lite, sen fick jag skjuts hem. nu ligger jag i sängen och äter frukost haha! gosar lite med katten också, ska snart duscha och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra.


Bra kväll

precis hemkommen från en jättebra kväll!! först var jag med ida och emelie, vi åt godis och snackade lite! sen åkte jag och emelie till en fest på ekhagen. i början var det lite lamt men sen kom det massa människor, en del jag kände igen oså med så då blev det jätteroligt!! vi dansade och hade det jättekul verkligen! kul att träffa lite nya människor med. nu ska vi snart sova och imorgon har inga planer, ska förhoppningsvis träna beroende på när jag vaknar och hur pigg jag är. men hoppas ni har haft en bra kväll iallafall, puss /A





Just nu

äter chips och kollar på one tree hill medans jag väntar på emelie!


lördag

hej på er!! vaknade runt elva imorse för somnade ganska sent idag. iallafall så åt jag frukost och sen åkte jag till gymmet direkt. körde axlar och mage med ebba spjuth och sen gick jag till weber en sväng! vi satt i hennes säng och åt frukt och pratade lite bara. jag är påväg hem nu, ska äta och ta det lugnt bara! ikväll får jag se vad jag hittar på men ska förhoppningsvis träffa ida och emelie och hitta på något!
förresten, så var det jätteskönt att gymma igen!! men mina matrutiner tar jag nog tag i på måndag igen. även om typ varje dag på sommarlovet är lördag så vill jag ändå försöka börja en måndag! dock är det svårt att hålla sig till nyttig mat och bra matvanor på sommarlovet. men ska försöka så gott det går!!
ha en bra lördag, puss /A


gårkvällen

vill ha tillbaka skolavslutningskvällen och leva om den med samma fina tjejer igen!! dom är så himla bra allihopa och tycker om alla jättemycket! det var faktiskt längesen jag hade såhär himla kul, skrattade tills magen krampade<3
här kommer bilder och sen ska jag sova för att ta igen massa missad sömn...










Studentfirande

är mätt och glad och mår jättebra, puss


Bloggar jag följer

Vilka bloggar följer du?

jag följer jättemånga bloggar men kan skriva 10 som jag alltid alltid läser:
ahvit.blogg.se
sjuttonde.webblogg.se
issues.blogg.se
elinafront.blogg.se
omfamna.blogg.se
jonnahernlund.devote.se
nattstad.se/fitnessjulia
myjagborn.myshowroom.se
vanessamatilda.blogg.se
sirielisabeth.blogg.se

Sommarlov

de här två dagarna har varit ganska hektiska. igår efter skolavslutningen (som var typ 20 min haha jävligt ovärt) så åkte tjejerna i klassen ner till stan och köpte frozen yoghurt och så satte vi oss på bryggan! efter det så åkte jag och elina till ica maxi och handlade massa inför kvällen. sen åkte vi hem till mig och tanken var då att vi skulle städa men istället tog vi en powernap på typ två timmar hehe. sen åkte elina och fixade lite grejer och då gjorde jag iordning mig, städade lite osv och vid halv sju kom alla tjejerna hem till mig! vi åt pizza, pratade, skrattade och bara mös! sen vid halv elva gjorde vi som alla andra och åkte ner till vätterstranden. det var jättekul där med! träffade massa roliga personer, båda nya och gamla! dock blev det lite kaos under kvällen som vanligt haha... men det löste sig till slut. och vid två gick vi hem barfota från vättern hem till mig. har lagom ont i fötterna idag<33
fira verkligen in lovet på absolut bästa sätt med bästa tjejerna, tycker om alla såå mycket!
 
idag vaknade vi vid åtta ungefär och då åt vi frukost. sen åkte de (elina, emelie, ida, linn och sophie) hem lite allt eftersom. vid tio kom mamma hem och sen vid halv tolv åkte jag, mamma och ebba till bäckadal för att kolla på deras student! det var rasmus tur att springa ut! en kompis till familjen. det var kul att se men nu längtar jag bara ääännu mer haha... iallafall så är vi hemma nu och ska äta lite lunch innan vi åker till rasmus studentfirande/mottagning i norrahammar där vi ska fira honom med lite mat osv! kommer bli mysigt!
 
bilder från igårkväll får ni se senare, men här är lite från när vi fikade, handlade och åt mat iallafall:
 

redo att sluta 1an

har precis fixat färdigt mig och sitter nu och väntar på att ida ska komma till mig så vi kan ta sällskap. vi ska vara på kungsporten vid elva och efter det åker vi tjejer till stan och fikar. får se hur uppdateringen blir här på bloggen idag för när vi har fikat ska jag och elina hem till mig och förbereda massa för ikväll. städa, handla osv. men ska försöka att uppdatera med lite bilder iallafall!

för övrigt så känns det hur skönt som helst att det blir sommarlov idag. detta har vi längtat efter riktigt länge och tiden har faktiskt gått ganska fort!! jag har haft ett bra skolår med både upp- och ner-gångar. är gladast över att jag har fått så fina tjejer i klassen, helt underbara är de allihopa! känns sjukt att vi redan har gått ett år på gymnasiet. MEN det ska firas ikväll. inga sura miner här inte!!

21:40

lyssnar på michaela och dasha's pod och äter kvarg och müsli



Black

här kommer två fula bilder på klänningen jag köpte på bik bok idag! det är svårt att ta bilder på svarta kläder för man ser knappt några detajler men JAJA ville bara visa den

Dagen innan dagen med stort D

HEJ, JA JAG LEVER. har bara inte haft tiden till att blogga idag. men nu är jag hemma och tar det lugnt så!
hade iallafall klassdag idag, vi skulle egentligen grillat och badat i kaxholmen men när det skulle regna hela dagen så ändrade lärarna. så istället satt vi och kollade på film i skolan och fikade. vilket var ganska så tråkigt haha... men inget att göra åt! efter skolan tog jag och ida sällskap till a6. mötte weber där uppe och vi skulle fixa lite grejer. bland annat skulle jag kolla på en klänning och en jumpsuit men hittade bara en klänning. ska dock beställa jumpsuit på internet ikväll!!! klänningen kan jag visa er senare eller någon annan dag om ni vill se det!
när vi var klara på a6 så åkte vi till gymmet. vi körde ett BRA biceps- och triceps-pass som vi avslutade med 20 minuter på crosstrainern! när jag kom hem duschade jag osv. nu sitter jag och målar naglarna så de är fina tills imorgon då det äntligen är skolavslutning!! ska skriva dagbok sen också innan jag myser ner mig i sängen framför greys anatomy. /A

Första doppet i år

onödig dag i skolan med endast två jättekorta lektioner bestående utav film samt tömma skåpen... menmen! efter det så gick jag hem och åt lite med linn innan hennes mamma hämtade henne. sen vid tre åkte jag till stan och fixade mina ögonbryn och köpte lite grejer tills torsdag då vi ska vara alla tjejer här hemma hos mig och äta oså på kvällen! sen vid sex smsade emelie och sa att hon och ida skulle bada i vättern och undrade om jag ville följa med. så det gjorde jag! och tro det eller ej - men jag badade faktiskt! doppade hela kroppen PLUS huvudet haha. är stolt över mig själv som den badkruka jag brukar vara, det var riktigt kallt men skönt efteråt! sen köpte vi glass och bara pratade och mös lite innan vi åkte hem var för sig.
nu har jag duschat, bakat müsli och fixat mat tills imorgon då vi ska ha klassdag. sitter och äter kvarg, hallon och müsli. ska strax gå och lägga mig för är ganska trött! måste bara städa undan alla miljoner saker som ligger i min säng först...
 
OCH FÖRRESTEN, för att klargöra en sak så inte vissa dampar här nu och säger att jag inte klarar av att vara nyttig osv, haha pajaser allihopa, iallafall, har kört cross och gått pws mer än vanligt det senaste samt tänkt göra det ett par veckor framåt för att bränna mer kalorier än vad jag får i mig. så idag kunde jag äta en glass och dricka saft, imorgon ska jag äta fikat som några klasskompisar har bakat, på torsdag ska jag äta kebab med tjejerna samt kladdkaka osv. SÅ denna veckan blir ganska onyttig, men jag har jobbat för det och kommer fortsätta jobba för det! så nu vet ni det med :)
 
OCH EN SAK TILL, du som kommenterade om godissug osv, ska försöka svara på det ikväll eller imorgon!

tisdag

hej! tränade imorse med my, vi körde axlar och rygg och det gick bra som det oftast gör med henne! sen åkte jag till skolan och åt mat med emma. kyckling<3 nu har jag två lektioner, sista riktiga skoldagen innan lov. såå skönt! sen ska jag hem och chilla lite innan jag ska till stan och fixa lite grejer.


Godnatt


somnar till bra besked och fina sms ikväll. bästa som finns att somna med ett leende på läpparna. mår så himla bra nu!! och jag längtar som attan tills torsdag. tre dagar kvar. sen sommarlov. /A

Food prep


förlåt för jävligt tråkig och ful bild haha aja... står iallafall och fixar matlådor. eller, steker kyckling hehe<33 ska nog koka ris också om jag orkar det! och sen tar jag grönsaker från skolan för de är godast när dom är färska ju! och för er som vill veta så kryddar jag bara med salt och svartpeppar. enkelt men gott!! när jag är klar med detta ska jag bara packa innan jag går och lägger mig också. ska möta my på gymmet vid halv nio och köra rygg och axlar. längtar!!

Bra dag



har inte orkat blogga idag och inte haft något kul att säga heller, men har haft en jättebra måndag! skulle träffat ebba men sen blev det inte så, så vi ska förmodligen ses i helgen istället! MEN fick till ett såå bra gympass så nu är jag glad. tänkte först at jag skulle solat och sen åkt in till gymmet nu, men sen tänkte jag att jag kunde gymma först sen sola, så slipper jag ta tag i träningen när jag ligger i solen haha. men sen ändrade jag mig. så åkte till gymmet och var där i typ två och en halv timma istället. så blev ingen sol för min del hehe, synd...
körde ben och mage sen 30 minuter cross. det gick så himla bra! köpte en my boost vattenmelon och drack under passet, kanske var den som påverkade lite hehe. men var glad under passet och körde verkligen tills jag var HELT DÖD. det var längesen jag hade såhär ont i benen ska jag säga! 



benövningarna jag körde:
squats
benpress (dropset, gör det om ni inte gjort det, SÅ JÄVLA JOBBIGT)
gynekolog utåt (vet fortfarande inte om det är hip abduction eller hip adduction hehe)
gluteus
benspark
sittande bencurl
drag ut i sidan i cable
liggande rumplyft

nu sitter jag och äter fruktsallad och citronkvarg och ska strax hoppa in i duschen sen ska jag bara fixa matlådor innan jag ska slappa i sängen resten av kvällen.

Barnvakt

varit barnvakt åt mina grannar hela eftermiddagen med min syster. de är såå goa och har även världens gosigaste kattunge!! nu har jag precis kommit hem. ska raka benen och packa väskan tills imorgon. shortsväder, gym och träffa ebba står på schemat. blir nog en ganska bra måndag trots att det är just måndag.


Bara massa bra

den kommande veckan kommer bli så bra! har bara massa roliga saker att se fram emot. ska bland annat träffa min saknade ebba, ha klassdag och sen är detta skolåret slut, vilket jag kommer fira med mina fina tjejer! PLUS att jag då ska ha min första cheat day på flera veckor för ska äta kebab<3
ååh va jag längtar! mår så himla bra just nu. sommarlov har aldrig kommit mer lägligt. ska njuta till 110% verkligen och bara göra sånt jag själv tycker är kul!


Mys


Godmorgon


precis tränat klart! åkte med pappa till gymmet och ville åka med honom hem så blev 45 minuter cross istället för 60. men jag är nöjd! körde inte riktigt lika hårt men brände nästan 700 och det duger gott och väl för mig. nu: frukost.
 

23:48


detta och pippi på rymmen haha, favoritfilmen från och med nu

Hos Emelie

ändrade planer, emma kunde inte träffas så jag åt en jättegod middag med pappa och sen skjutsade han mig till emelie. väntar på att hon ska byta om och sen ska vi åka till stan och köpa lite gott. sen åker vi hem till henne igen /A



Q/A

Q:
A: Haha jaa jag antar det eftersom att den visar det. Men jag vet inte om det har något att göra med att jag ställer in min vikt kanske? Jag gjorde aldrig det innan och tror inte det är så jättemycket skillnad. Inte vad jag har märkt iallafall. Men har alltid bränt runt ungefär 800-900 när jag kör en timma cross. Så vet inte varför faktiskt. Fråga på gymmet om det är någon särskild inställning typ och säg att du tycker det är konstigt?

Q:
A: Jag har inte så jättemycket koll på min vikt eftersom att det inte har varit så himla viktigt för mig. Men den har legat på samma i typ ett år eller något haha... Tills typ för tre dagar sen, upptäckte att jag har gått ner lite. Och då antar jag att det är lite fett som har försvunnit och inte muskler. För har kört lite hårdare styrketräning, ändrat lite i mitt schema osv och även ätit nyttigt! Så det känns bra! Men nu vill jag helst gå upp de kilona i muskelmassa.
Har gjort tanitavägning några gånger och resultatet har varit bra faktiskt! Mer muskler än fett vilket känns bra!!
MEN som ett direkt svar på din fråga: både och!

14:57



Kollar på Greys Anatomy och väntar på fint sällskap /A

Lördag

Precis hemkommen från gymmet. Det gick jättebra! Slog dock inte mitt rekord på crossen men är nöjd ändå. Längesen jag körde en timma så det var KUL! Ska bara ligga i sängen och kolla serier nu tills Emma kommer. Ska äta lunch om typ en timma med, rester från igår<3
När jag skrev innan att jag "vill få mycket gjort innan jag ska träffa Emma" så vet jag inte riktigt vad jag menade hahaha... Har absolut inga måsten idag. Sååå jävla skönt!! Så ska välja någon serie att kolla på nu av alla de fem jag följer hehe... Ha en bra lördag /A



Gym

Godmorgon! Är uppe tidigt idag för vill få så mycket som möjligt gjort innan jag ska träffa Emma sen. Har iallafall gjort mig iordning för gymmet nu. Åt proteingröt med hallon och kvarg blandat med fun light. Mamma hade köpt en ny så testade den och den var jättegod, tips till er!! 
Så nu är jag mätt och redo för lite träning! Ska köra mage och cross, kanske blir lite vader också! Efter det duschar jag på gymmet och sen ska jag nog gå lite på stan och kolla på lite grejer!

Lång dag

Guuud vilken lång dag!! Var i kyrkan från halv två till fyra ungefär. Efter det åkte alla hem hit och åt gott och Ebba fick massa presenter. Även jag fick pengar haha! Mu ligger jag i sängen och kollar på White house down. Ska försöka somna ganska tidigt ikväll så jag kan ta mig till gymmet på morgonen imorgon och köra ett riktigt svettigt pass!!



Fullt upp

Hej på er! Hinner inte blogga så mycket idag som ni märker. Körde rygg och biceps med Weber imorse iallafall och sen åkte jag hem. Fixade mig, duschade osv. Sen har jag bara hjälpt mamma och pappa här hemma. Fixat mat och dukat. Vi får typ 15 gäster hit sen, släkt och familjekompisar, som ska fira Ebbas konfirmation. Så vi ska äta massa gott oså, det är det jag längtar efter haha..
Snart ska vi åka till kyrkan så skriver mer senare! 


Torsdag

Hade en lektion i skolan idag och sen gick jag hem och sov i fyra timmar. Såå skönt! Sen åt jag bananpannkakor och vid halv sex mötte jag My på gymmet. Vi körde rumpa och vader. Var inte alls pigg och det enda som gick bra var väl vader. Men körde rätt hårt ändå så är nöjd! Var dock illamående och yr under hela passet... Men det gick över sen!
När jag kom hem så åt jag tacos med familjen och sen packade jag väskan och åkte till Weber. Tillbringar natten här, mysigt! Imorgon ska jag gymma och sen är det min systers konfirmation. Så skönt med ledighet igen. Två riktiga skoldagar kvar innan sommarlov. 



09:01 - frukost

Godmorgon! Vaknade för en halvtimma sen ungefär och nu sitter jag och äter frukost. Proteingröt med kvarg, blandat med lite fun light, och blåbär! Ska snart gå till skolan för en extra tyskalektion och sen får jag se om jag stannar i skolan på de andra lektionerna eller om jag går hem. Har jätteont i huvudet och i halsen och nu skulle vara absolut sämsta tiden att bli sjuk. Får inte hända.


21:02

Inte gjort mycket alls denna eftermiddagen. Blev sugen på att gymma men känner mig helt slut i kroppen, träningsvärk i både axlar, rygg och rumpa + att jag börjar känna i bröst och triceps. Så har bara varit hemma och tagit det lugnt! Har blivit så himla lat... Usch hatar det!! Menmen, det brukar gå i korta perioder så förhoppningsvis går det väl över snart hehe. Ligge iallafall i sängen just nu, dricker mangosmoothie (fryst mango, mjölk, kvarg, proteinpulver och havregryn) och äter riskakor, samtidigt som jag kollator Vänner. Haha så himla störande attjag ska kolla om på massa serier utan att kolla färdigt på dom...



Onsdag

Hej! Lite tomt på bloggen idag men har helt enkelt inte orkat ta tag i det. Och så hade jag inte med mig datorn till skolan heller och gillar inte att blogga från mobilen... Men nu är jag hemma! Vi hade bara två lektioner idag, på tyskan fick vi reda på våra betyg och sen kollade vi bara på film och lämnade in böckerna. Likadant på matten, minus film. Så man fick gå så fort man var färdig. Samhällen var vi lediga ifrån, så himla skönt!
Tränade ju med Elvira imorse med förresten! Vi körde bröst och triceps och jag har inte bild på alla övningarna vi körde så skriver bara upp vilka vi körde. Tryck på övningens namn om ni vill se hur man gör.
Bänkpress - uppvärmning + 8x4
Flyes med hantlar - 8x4
Sned bänkpress med hantlar - 8x4
Armadduktion i cable - 8x4
Peck-deck - 8x4
 
Press med rep i cable - uppvärmning + 8x4
Press över huvudet i cable - 8x4
Tricepspress i maskin - 8x4
Tricepspress i maskin - 8x4 
Vi fick lite bråttom när vi körde triceps så blev bara fyra övningar när vi egentligen skulle kört fem. Men på de två sista övningarna körde vi superset.

Nu är jag hemma. Är riktigt trött men har ätit lite mellanmål så hoppas att jag får lite energi för om jag somnar nu somnar jag väl aldrig ikväll haha... Ska kolla på lite gymkläder och pulver osv. Vill beställa nytt!!
 

En låt jag aldrig tröttnar på

http://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

Latest

Alla härifrån

Nyttigt mellis




Gjorde nyttigt mellis innan, eller vad man nu ska kalla det haha... Såg det på weheartit och tänkte prova. Det är bara naturell lättyoghurt blandat med lite hallonkvarg utsmetat på en bakplåt med bakplåtspapper. Hur tjockt lagret ska vara bestämmer man ju såklart själv. Sen hällde jag på lite kokos, hackade hasselnötter och bananer i småbitar. Sen la jag in det i frysen i en timma, skar dom i bitar och la dom sedan i en burk i kylen. Ville egentligen haft typ jordgubbar i också och kanske lite riven mörk choklad över, men det hade vi inte! Kom på när jag hade lagt in det i frysen att jag kunde haft hallon i men orkade inte då hehe..
Smakade precis och de var jättegoda, bara lite jobbiga att hålla i när de är så jävla kalla. Men annars får de 9/10 av mig! Tycker absolut ni ska testa. Man kan ju ha i princip vad som helst i! Nästa gång sa jag nog testa med mörk choklad, kiwi och jordgubbar tror jag! TIPS TIPS TIPS

Just nu

Drog in täcket till soffan. Kollar på Pitch Perfect och äter mellanmål. Såå skönt. Särskilt när det regnar ute. Riktigt mys-väder.


På repeat hela dagen



Axlar & rygg

Hej på er! Var som sagt på gymmet imorse med My. Vi fick till ett riktigt bra axel- och ryggpass, det brände verkligen. Vi körde inte så mycket nya övningar och har tyvärr inte alla på bild men här är några iallalfall:

 
När vi var klara med styrkan så körde vi 20 minuter cross med och efter det fixade vi oss. Sen fick vi stressa till bussen lite och så fick vi äta våran matlåda där hehe. Men got som sjutton med grillad kyckling och paprika iallafall! Har haft tyska och nu har jag svenska. Vi slutar om typ en halvtimma tror jag och när jag kommer hem ska jag lägga mig i sängen och chillaaaa

Breakfast

Godmorgon! Sitter just nu med mamma och äter frukost. Fick bli en celsius och kvarg med hallon och min müsli. Så gott! Ska möta My på gymmet om en timma ungefär så har ganska god tid på mig att bara chilla här hemma nu. Ska försöka bestämma mig för vad jag ska ha på mig för kläder idag haha, alltid det himla problemet...
Och förresten, ni har väl inte missat att jag svarade på frågestunden igår?


Svar på frågestunden

Vilka övningar brukar du köra för ben/rumpa/vader?
För ben kör jag oftast ganska många övningar eftersom att benen är en ganska stor muskel eller vad man säger? Och det finns många olika övningar. Såhär kan ett benpass se ut för mig: squats i smith/squats med fri stång, benpress, hip abduction, hip adduction, benspark, sittande bencurl. Sen tar det ju på rumpan och låren samtidigt oftast och kanske inte BARA i rumpan, och jag kör oftast ben och rumpa samtidigt och inte bara ben typ... Så de övningarna här nedan kör jag alltid i mitt ben(och rump-)pass då!
Är väldigt dålig på rumpövningar men brukar köra liggande bencurl (maskin), gluteus (maskin), kickback i cable, höftlyft med viktplatta, sen en till övning i cable som är ungefär som kickbacksen, fast man står rakt upp och drar benet utåt i sidan. Det känns som fan i höften och i röven!!
När jag kör vader kör jag bara två maskiner; sittande vadpress och stående vadpress. Men det brukar bränna riktigt rejält! Kör massa set med flera repetioner. Kanske kör 20x6-8 beroende på vad jag har för vikt på. För det bränner mer i vaderna då tycker jag!! Så kör jag så på båda maskinerna tills jag knappt kan gå typ...
Om det är någon övning du vill att jag ska visa bild på så är det bara att säga till!
 

Var kan man köpa questbars?
Jag har köpt mina på gymgrossisten några gånger. Men förra gången beställde jag mina på iHerb. Det är mycket billigare!! 12st för 170.- + lite frakt, på gymgrossisten kostar 12st 270:- typ! Jag rekommenderar iHerb.


Har du kanske något gott/roligt recept att dela med dig av? 
Jag brukar inte baka så jättemycket, isåfall gör jag väl kesobollar:

1 1/4 dl keso
1 msk kako
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1/2 skopa proteinpulver (jag har ett med vaniljsmak från fitness guru)
kokosflingor
Mixa keson med stavmixer. Sen blandar du ihop alla ingredinser, rullar dom till bollar och sen rulla dom i kokosen! Ät och njut.

eller proteinbollar:
Mixa kaffe, dadlar, sötmandlar, mjölk, kvarg, havregryb, hasselnötter, kakao och vaniljproteinpulver. Rullt i kokos och ställ in i kylen i 20 minuter. Hur mycket jag tog av varje ingrediens minns jag inte, men man får gå lite på känn helt enkelt!

eller proteinfluff:
Vispa samman massa bär, tillsätt sen proteinpulver, vispa igen och sen i med lite vatten. Vispa igen och sen ÄT.

Jag gör ju väldigt ofta egen müsli också och här är det receptet:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl rörsocker
2 dl solrosfrön
2 dl kokosflingor
1 dl linfrö
1 dl hasselnötter
1 dl matolja
2 dl vatten
2 msk honung

Rosta i ugnen på bakplåt + bakplåtspapper i 200grader. Rör om efter 5 min. Stäng av efter 30 min, men låt gärna stå på eftervärme i ytterligare 30 min!

Ibland har jag gjort kesoplättar till frukost nu, det var dock längesen men det är jättegott!! Recept:
För 2 st (blir ganska små):
1 dl keso
1 ägg
lite salt
3/4 msk fiberhusk
Mixa allt med stavmixer och stek sen. Man får platta till dom lite när man lagt ut dom på stekpannan för det blir mer som än deg en än smet.


Vad brukar du göra/äta/baka när suget slår till? 
Oftast så tar jag bara kvarg med müsli och hallon eller dricker lite vatten. Men om man är sugen på något åt det "onyttiga" hållet, fast som ändå inte är onyttigt, så föreslår jag kesobollar. Det tar lite längre tid än att bara hälla upp ett glas vatten, men det tar inte mer än 10 minuter! Och receptet har ni ju ovan. Annars tar jag en ruta mörk choklad för det är väldigt gott och också bra att äta ibland faktiskt, men inte för ofta såklart! Dock har jag hört att det bästa när man är sötsugen är att dricka vatten. Och jag kan nog hålla med om det. Sötsuget försvinner direkt om jag dricker 1-2 glas med iskallt vatten! För då räcker det sen. Men äter man en ruta mörk choklad då blir det lätt att man går och tar en till, och en till, och en till.
vatten är mitt bästa tips!


Hur/vad äter du på en dag enligt din "diet" (har för mig att du skrev att du hade fixat ihop ett slags kostschema eller liknande?) Annars bara hur brukar en vanlig mat-dag se ut för dig? 
Om vi tar vardagarna som exempel, då jag börjar väldigt olika, så brukar de se ut såhär (tar tisdag och fredag för börjar 11:45 på tisdagar och börjar 8 på fredagar, så blir lite olika!):
TISDAG: Gymmar oftast runt halv 8 på tisdagmorgnarna så frukost brukar bli efter det runt 9! Men innan jag tränar då kanske jag bara tar en banan. Gillar inte att äta för mycket innan jag ska träna. Sen äter jag lunch hemma eftersom när jag börjar vid tolv så har min lunch redan varit för den ligger först på mitt schema på tisdagarna. Så lunchen brukar bli vid elva ungefär. Sen tar jag alltid något mellanmål i skolan mellan kl. 14-15 för vi slutar fyra på tisdagar. Kanske en vitamin well, en bar, en banan, en shake eller något. Det är ganska olika varje gång men nu det senaste har jag oftast tagit en questbar. Efter skolan äter jag antingen något mat-aktigt om mamma har hunnit fixa det (hehe orkar aldrig laga mat själv), eller så tar jag bara kvarg och något! ELLER en matlåda om jag har det haha. Sen kanske jag tränar igen, eller om jag inte gjorde det på morgonen så gör jag det på eftermiddagen. På kvällen blir det middag med familjen och det brukar bli mellan kl. 17 och 19 ungefär! Sen senare på kvällen mellan 19-21 (beroende på när vi åt middag) kanske jag äter keso eller kvarg typ.

FREDAG: Frukost kl. 7. Lunch i skolan kl. 12 och innan det ibland kanske jag tar en questbar eller något! Sen när jag kommer hem äter jag något mellanmål och på kvällen äter jag middag med familjen!

Vad jag äter: Till frukost blir det oftast proteingröt/pannkakor/grovt bröd med kalkon/kvarg med müsli och mjölk/vatten/smoothie. Till lunch äter jag alltid grönsaker med antingen kyckling, nötfärs eller lax. Har haft matvete eller ris och så kvarg till någon gång också. Till mellanmål en banan eller questbar då, eller typ en shake eller celsius. Äter mycket kvarg med müsli (den jag gör själv) och hallon också. ÄLSKAR mango med, färsk eller frusen spelar ingen roll. Så himla gott är det! Till middag äter vi viktväktarmat så då kan det bli allt möjligt. Ibland blir de lax eller kyckling med. Kesolasagne minns jag att mamma har gjort någon gång med, jättegott!

Vad/vilka övningar/muskelgrupper brukar du träna och vilka övningar? 
Jag tränar alla muskelgrupper, det är därför jag nästan alltid tränar varje dag för det tar nästan en vecka för mig att gå igenom alla muskelgrupper. Mitt träningsschema ser oftast ut såhär: måndagar: ben, tisdagar: axlar och mage, onsdagar: bröst och triceps, torsdagar: rygg och biceps, fredagar: valfritt/vila/ben/CX/spinning, lördagar: rygg och axlar, söndagar: biceps och triceps. Ibland kan jag köra någon kondition med på lördagar och söndagar, eller vila om jag behöver det. Eftersom att jag redan kört rygg, axlar, biceps och triceps en gång den veckan! Så det väljer jag lite själv, oftast om jag kanske har massa annat att göra, plugg osv.
Övningarna jag kör till alla muskelgrupper kan jag visa i ett annat inlägg!


Hur exakt gör du din gröt? 
Det är inte alls svårt! Kan förklara exakt nu då (överdriver kanske lite men jaja hehe): ställ en kastrull på full värme på spisen. Häll i 1 dl havregryn och 1,5 dl vatten. Blanda runt så ofta du kan, behövs inte hela tiden men ofta iallafall så att inte gröten bränner fast. Sen när det inte är så vattnigt längre men ändå inte HELT färdigt, så kan du sänka plattan liiiite. Och så tillsätter du en skopa proteinpulver (jag brukar ta 1 dl av fitnessgurus french vanilla) och 1 dl vatten. Så rör du om och kokar upp det tills gröten får den konsistensen du vill ha. Sen är det bara att äta! Brukar äta den med hallon + kvarg blandat med fun light. Jättegott!
 

Vad fick du i födelsedag?
Det jag har fått hittills är: en cykel, Thomas Sabo-armband, träningskläder, vita jeans, lite grejer till när jag ska flytta hemifrån, presentkort. Släkten ska fira mig och min syster om en vecka!


Varför går du på diet när du inte klarar av det? Du kan äta nyttigt oså men att ta med sig matlådor till skolan är bara sjukt.
Det som är sjukt EGENTLIGEN, är ju varför du ens kommenterar något sånt här. Du har antagligen ingen aning om vad jag har för mål med min träning och med min kost. Jag klarar inte av att FÖRALLTID hålla mig från godis till exempel. Men det är inte heller mitt mål. Mitt mål är att äta det MAX en gång i veckan. Och det har jag hållt. Jag har en fuskdag i veckan och det har jag hittills hållt. Iallafall sen jag började med matlådor. Anledningen till att jag har med mig matlådor är för att jag till exempel inte vill äta skolans äckliga falukorv som är stekt i 1984293 gram smör, eller deras potatisgratäng som är dränkt i grädde. Jag får mer koll på vad jag äter eftersom att jag själv (eller mamma eller pappa) tillagar maten här hemma! + att vi steker den i kokosolja :-) Och vadå gå på diet när jag inte klarar det? Jag om någon borde ju få unna mig godis och lite cola en gång i veckan med tanke på hur mycket jag tränar och hur bra jag faktiskt äter annars? Hahah. Det hade varit en annan sak om jag var modell och tävlade i bikini-fitness och måste gå på diet flera månader innan tävlingen och bara får äta en viss mängd mat osv osv. MEN det gör jag ju inte! Så ja, jag unnar mig. Ja, jag tar med mig matlådor till skolan. På kvällarna hemma äter vi viktväktarmat som några av er redan vet, för mamma och pappa gillar också att äta nyttigt! Sen är det klart att jag blir assugen på godis oså ibland, men är jag inte sugen på det på fredagen/lördagen så äter jag hellre något annat då. Så äter det bara på helgen OM JAG BLIR SUGEN PÅ DET. Så nu vet du det :-) Nästa gång kan du gärna kommentera med ditt namn med! Eller fråga i verkligheten. Lite svårt att förklara sånt här genom att bara skriva till någon som inte har en endaste aning om vad jag håller på med.


Kan du visa lite bröstövningar?
Jag ska som sagt försöka ta bild på de övningar jag brukar köra på varje muskelgrupp så håll utkik så kommer det när jag har tid att ta bilder!
 

Varför äter du inga kolhydrater? Det är ju dom som ger en energi till att träna, och det är dom som hjälper kroppen att bygga upp muskler efter ett träningspass så vitt jag vet, hehe :) Bara nyfiken! Många utesluter kolhydrater bara så (oftast mest bara ris, bröd osv.. Inte frukt osv) utan att vara så värst pålästa. Vad är din syn och åsikt kring detta? 
Jag får ändå tillräckligt med energi när jag dricker shakes, celsius och typ äter bars osv. Sen behöver jag inte kolhydraterna innan träningarna ändå för jag dricker ju aminosyror. De enda kolhydraterna jag äter kan vara till exempel fullkornspasta eller matvete. Och havregryn är ju kolhydrater, det är det ju i gröten jag äter! Men äter aldrig potatis eller pasta. HELST INTE iallafall. Sen äter jag ju grovt bröd, men aldrig vitt. Och i grovt bröd är det långsamma kolhydrater, som är bra för oss. Medans det är snabba kolhydrater, som är dåligt för oss, i vitt bröd. Har väl inte så mycket åsikter kring det egentligen. Men så har jag gjort haha!


Vill bara säga det att din blogg äger, så mycket inspo! Sedan så undrar jag om du kan tipsa om den bästa proteinpulver smak som är godast och vilket märke du använder? Hur ofta använder du det? Hur brukar du använda det? Är lite ny i det här så förklara gärna noggrant! Haha vet inte ens vad en shaker är liksom...
Jag har testat flera olika, bland annat fitnessgurus och XXL's. Vet inte vilket jag gillar bäst men tycker att fitnessgurus "strawberry white chocolate" är jättegott! Jag blandat ut mitt med vatten och dricker det efter ett gympass. Om man tränar mycket som mig kan man dricka det som mellanmål också på förmiddagen eller eftermiddagen. Men det ersätter inte ett mål!
Och detta är då en shaker (båda är mina, köpa på gymgrossisten), den blandar man ut sitt proteinpulver i tillsammans med vatten när man har gymmat:



Hur många har du varit tillsammans med? 
Om man inte räknar med typ mina förhållanden på mellanstadiet som varade i en vecka så har jag haft två seriösa förhållanden!


Hur mycket spenderar du på kläder?
 
Inte jättemycket faktiskt! Min mamma betalar oftast mina kläder om det inte är något jag vill ha som hon anser onödigt. Till exempel ett linne jag kanske redan har i en annan färg, eller stickade tröjor, för hon tycker att jag har massa såna redan. Men det mesta av mina pengar går till mat, eller sånt man kan stoppa i munnen haha. Förra månaden spenderade jag nästan 200 spänn på frozen yoghurt haha vilket är så onödigt egentligen...


Hur är din relation med din mamma, pappa och syster? 
Jag och min syster har jättebra relation. Jag berättar allt för henne och litar alltid på henne upp till 110%, hon är nog den enda som jag har det förtroendet för faktiskt! Förutom mina föräldrar då också! Min syster är nog den personen jag vet att jag alltid kan gå till om det är något och hon skulle aldrig berätta något jag säger för någon annan. Och jag vet att hon berättar mycket för mig med vilket känns skönt.
Till mina föräldrar har jag också jättebra relation, berättar lite mer för mamma än för pappa. Men berättar inte mer för mamma än vad jag gör för min syster. Vi har alltid stått väldigt nära varandra. Om jag har varit ledsen över någon kille till exempel eller bråkar med någon kompis så brukar jag oftast gå till mamma. Det är min förebild och det är hon jag ser upp till. Ibland är det lättare att prata med henne än med Ebba, för Ebba är yngre, och pappa är ju kille haha, ja ni fattar. Mamma har liksom varit med om i princip samma saker så hon kan relatera till sig själv och man får väldigt bra tips och råd från henne. Hon äger!! Min syster och jag gör väldigt mycket tillsammans, vi kan ha myskvällar ibland, gå ut och fota, plugga tillsammans, träna tillsammans, fika och shoppa, gå på bio osv. Det är väldigt roligt att vara med henne trots att vi ryker ihop ibland haha men det gör väl alla syskon antar jag. Hon kommer alltid vara min lilla lillasyster


Haha mobbad fråga nu, är ett kattfan av mig xD kan du visa en bild på honom/henne :D<3
Det är en kille och här kommer en bild haha:



Hur många träningsskor har du?
Två tror jag, båda är från Nike<333


Älskar när du lägger ut outfits, skulle vara kul om du la ut lite mer sånt... sjukt fin klädstil har du! 
Tack så jättemycket! Ska verkligen försöka, det handlar om ork hehe är lite lat när det gäller sånt. Men kan försöka orka då haha, vet att det är roligare med en blogg som har outfitbilder tagna med en kamera än typ selfies i spegeln som är tagna med mobilen haha...

Hej, beundrar verkligen att du kämpar så hårt, stor inspiration verkligen!! Kommer du att fortsätta med dina träningsrutiner under sommaren eller ska du ta en paus från dem också? :)
Tack så jättemycket, blir jätteglad verkligen!!
Jag kommer försöka träna som vanligt i sommar, ändrar nog mitt schema och lägger kanske in fler vilodagar om jag skulle vilja ha det. Helst inte, men det är oftast svårt att träna som vanligt på sommaren eftersom att man är mycket med kompisar, är uppe sent och inte har särskilt mycket rutiner! Men framför allt ska jag försöka gå powerwalks ute när vädret är okej för det och också löpträna lite. MÅSTE MÅSTE MÅSTE. Men styrkan ska jag verkligen försöka köra mer som vanligt! Kan visa mitt sommarschema för er sen om ni skulle vilja det. Måste bara orka börja på det hehe...
 

Vem är din bästa vän? 
Har flera än en och de vet precis själva vilka de är<3

Övningskör du mycket? 
Nej, tyvärr så har jag inte hunnit det. Det har varit rätt mycket i skolan och jag har velat prioritera det nu innan sommarlovet. Sen har jag blivit väldigt lat också så har inte orkat haha. Men ska ta tag i det när allt i skolan är över. Jag måste!!

Röker du? 
Verkligen inte!!

Planer för sommaren? 
Umgås med kompisar (!!!!), cykla, sola, bada, åka till Grekland, träna m.m.


Hur långt vill du går med din träning, vill du få synliga muskler eller jobba om pt i framtiden? 
Det är klart att jag vill ha synliga muskler, annars skulle jag inte tagit typ före- och efterbilder osv. Men det skulle också vara väldigt kul att jobba med något inom träning. Till exempel PT, kostrådgivare eller liknande! Älskar ju sånt och när man kan tjäna pengar på något man brinner för. så varför inte?

Vilka aminosyror använder du? 
BCAA? Smak? Från vilket företag? :)
Köpte mina aminosyror på Gymgrossisten första gången sen har jag beställt på iHerb! Strawberry/Kiwi och Raspberry/Blue är dom har jag smakat hittills och båda är jättegoda!



Var/i vad/hur redigerar du dina bilder?
Om det är typ en sån här bild du menar:

Så gör jag det i picmonkey och det är inte alls svårt! Visar:


1. Gå in på picmonkey.com. Ladda upp en bild (antar att du/ni vet hur man gör det). ch så trycker du sen på fjärilen, "Overlays".


2. Där väljer du någon valfri kategori, jag tar alltid "Geometric" för jag vill ha rutor.


3. Sen ändrar du i den rutan till höger vad du vill att det ska vara för färg på rutan jag tar alltid vit) och sen tar du i ringen på sträcket under där det står Fade. Så rutan blir genomskinlig! Hur mycket väljer du då själv alltså genom att dra med muspekaren på ringen längs med sträcket.


4. Sen trycker du på "Text", som är över fjärilen. Och sen trycker du på "Add Text", typsnittet kan man ändra när man vill sen innan man avslutar och sparar!


5. Då kommer det upp en ruta. "Type your text here". Då trycker man där och skriver vad man vill, sen kan man ju ändra färg oså på texten med om man vill i rutan till höger (som ser likadant ut som den man ändrade färgen på rutan gjorde).

6. Sen kan du flytta texten vart du vill och få sätter jag den alltid i rutan!

Om det inte är detta du menar med frågan, utan kanske vilken effekt jag använder på mina bilder bara till exempel? Så redigerar jag alltid dom i en app i mobilen som heter VSCOcam och då använder jag effekten F2.


Varför äter du kvarg och hur ofta?? 
För att det är gott, innehåller massa protein och så är det väldigt smidigt också! Finns i flera olika smaker, perfekt som mellanmål!


Hur ofta har du vilodagar? 
Har lagt in en nu så en dag i veckan vilar jag! Kan träna då om jag vill, eller bara gå ut på en pw eller så men oftast behövs en vilodag. Kanske inte just för själva vilan utan oftast för att hinna med andra saker, t.ex. städa, fixa matlådor osv.

Hur ofta unnar du dig godsaker och vad? 
Aldrig längre men innan blev det en gång i veckan och då var det godis från hemmakväll typ haha<333 Om jag unnar mig något nu är det väl dip (gjort på kvarg) och morötter, eller lite mörk choklad eller nåt sånt! Men inte godis, chips eller läsk.

Vad väger du och hur lång är du?
Väger olika typ varje dag, men runt 65-68 kg beroende på vilken tid på dygnet det är, vad jag har ätit osv. Jag är ungefär 175 cm lång. 


Vem umgås du med mest i din klass? 
Vi är ett tjejgäng på ganska många tjejer och pratar väl nästan lika mycket med allihopa, men den jag umgås mest med utanför skolan är nog Emelie!


Lägger du mest pengar på kläder eller träningskäder? 
Vanliga kläder för mina föräldrar betalar oftast mina träningskläder.


Hur många år skiljer det på dig och din syster?
 
Två!


Övningskör du mycket? Går det bra? :) 
Nej, det gör jag inte för har som sagt inte haft så mycket tid till det tyvärr. Men när jag väl gör det så går det bra!


Vem pussade du senast? 
Min kusin


Är sanda en bra skola?
Ja absolut! Den ligger bra (för mig iallafall som bor väldigt nära), den har god mat (även om jag just nu har med mig matlådor) och bra lärare! + snygga killar. Haha


Vad har du för matvanor? Äter du alltid frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat? :)
Ja det gör jag alltId!! Svarade på en liknande fråga längre upp!

Varför äter du kvarg? Har det nåt speciellt med träning att göra? Hur ofta äter du det?:)
Varför, det har jag svarat på i en fråga längre upp. Och om det har med träning att göra, alltså man kan ju självklart äta det även om man inte tränar men många som tränar äter det för att det innehåller mycket protein. Jag äter det 2-3 gånger om dagen.


Kan du visa hur du har dina appar? Alltså screenshota din hemskärm? 


 
Lite frågor om USA!:
Hur lång tid tog det och flyga ner dit? 
Är det dyrt med kläder och sånt där nere eller är det billigare än i Sverige? 
Har du varit i USA innan? 
Vi mellanlandade i Paris och dit tog det väl ungefär två timmar. Sedan var vi på den flygplatsen i sex timmar och från Paris till Miami tog det 7-8 timmar. Minns inte riktigt exakt men något sånt!
Kläder är ju mycket billigare än här hemma i Sverige. Till exempel skor, converse, kostar runt 280:- där och här hemma 700... Och min syster köpte en Ralph Lauren-tröja t.ex., den kostade 400:- där, dock med lite rea, men ändå för här i Sverige kostar en sån runt 2000:-. Så det är en himla skillnad vilket var skitgött!!
Och ja, jag var i USA 2011 också.

Vilka länder har du varit i? 
Holland, Grekland, USA, Turkiet, Danmark, Norge, Tyskland, Frankrike, Cypern, Kroatien + alla länder man åker igenom när man bilar dit + Österrike när vi var i Alperna.

2014-06-02 21:16

 


Vad har du på dig?


t-shirt och mjukisbyxor

Hur mår du?

SÅ HIMLA BRA

Vad önskar du just nu?

typ fem miljoner så jag kan shoppa massa kläder och köpa en lägenhet och resa

Vad ska du göra imorgon?

gymma med My, ha en jävligt tråkig och lite ondödig tyskalektion, förhoppningsvis sluta en timma tidigare

Vad skrattade du senast åt?
något pappa sa men minns inte vad haha

Vad grät du senast åt?
när jag kollade på någon kärleksfilm eller greys förra veckan eller nåt

Senaste köp?
en 'my boost'-dricka på gymmet

Vem sov du senast med?
ebba eller emelie? sorgligt att jag inte minns. sovit ensam alldeles för länge haha </3

Senast sedda film?
the awkward moment, såg dock bara tjugo minuter typ

Vem var den senaste som ringde dig?
mc jordborn hahahaha...

Senast 3 inkomna sms?
"haha JAAA", "bussen kommer om 3" och ett jävligt långt som jag inte tänker skriva här :)

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"okej"

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
ebba spjuth

Vart vill du åka just nu?
göteborg eller new york

Nästa planerade resa?
grekland

Dagens bästa?
alcamo's sallad



Listan snodde jag härifrån!


Podcast

Tänkte tipsa er om en app som heter "podcaster". För er som inte vet vad en podcast ("pod") är så är det som olika radio-avsnitt typ. Man är oftast typ två personer som har en egen pod, alltså typ "kanal", "konto", eller vad man nu ska kalla det! Och så pratar man om olika grejer, och detta blir då avsnitt. Till exempel om jag och min syster skulle ha en pod så kanske våran kanal heter "alice&ebba" eller någoot, och i ett avsnitt kanske vi pratar om hur det är att ha en syster, i ett annat om varför vi gymmar osv. Hahah dåligt exempel kanske men ni fattar?? Och om man laddar ner appen så kan man (precis som på typ bloglovin eller blogkeen) följa olika konton/kanaler då. Sen när de spelat in en ny pod/ett nytt avsnitt så syns det och då kan man gå in och lyssna. Vissa är bara tjugo minuter, andra är två timmar. Jag följer inte så jättemånga och började lyssna på poddar när vi var i USA för tänkte att det kunde vara mysigt på typ flygplanet osv när man ändå inte har så mycket annat för sig. Men lyssnar också på typ bussen, när jag ska sova, eller när jag solar eller något!

Var lite skeptisk till det här med poddar först för tänkte att det är tråkigt att höra två personer prata bara liksom? Men min syster tipsade om en kanal som hon tyckte var jättebra, den heter Mathilda och Andrea blogpod och det är då två tjejer som har denna podden. De pratar om allt från killproblem till fester och avundsjuka. Typiska ungdoms-/tjejgrejer som jag tror att de flesta känner igen sig i! De har flera roliga, dock var det längesen jag lyssnade på någon nu.
Längesen jag lyssnade på någon pod överhuvudtaget i och för sig, har varken hunnit eller orkat typ hehe. Men det är kul iallafall!

Mina favoriter är nog body radio och Mathilda och Andrea blogpod. Gillar Michaela Forni och Dasha Girine, blogpods också!! Så där har ni lite tips hehe

Appen är gratis på App Store och jagtycker verkligen ni ska ladda ner den!

Bilder från passet idag - Legday

Här kommer bild på alla övningar jag och Ebba körde idag, förutom två och det var de två första vi körde: squats med fristång och sen benpress (då vi körde dropset!!). Om det är något av det ni inte vet vad det är eller så, så säg till så skriver jag det! Vi fick till ett jäävlans pass och jag hade himla svårt att gå efter att vi hade kört benpress men vi kämpade på och körde hårt som sjutton!

Hip abduction; eller adduction, haha vet fortfarande inte vilken som är vilken...Men gynekolog utåt säger jag haha! Om man vill kan man luta bak ryggstödet så känns det lite mer i rumpan. Syns på bild 3.


Gluteus: jävligt jobbig men skööen vad bra! Ska öva på denna mer så jag blir bättre på den.


Liggande bencurl: körde superset med denna och övningen ovan. Alltså när jag körde gluteus-maskinen körde Ebba liggande bencurl, sen bytte vi. Så tre set med två maskiner utan någon vila kan man väl typ säga!


Utfallssteg på bänk med hantlar: har alltid hatat denna så jävla mycket och brukar aldrig göra den, hittar aldrig någon balans och tycker den är SÅ JÄVLA JOBBIG. Men det är ju precis det det ska vara, så tog av mig skorna idag och körde med lätta vikter. Fick jättebrabalans och det gick faktiskt BRA!


Höftdrag eller något, i cable: ja jag vet inte riktigt vad man ska kalla denna övningen, men man tar ett sånt där "hundhalsband" som jag kallar det hahah? Sätter det runt foten och drar rakt utåt, sen samma sak med andra benet direkt efter. (Och ja jag har alltid olika strumpor på mig för orkar inte para ihop dom i tvätten haha...)


Rumplyft/benlyft på bänk: jag vet inte vad jag ska säga om denna. Antingen har man benen raka eller benen böjda, som jag har. Blir lite jobbigare om man har dom böjda men man kör ju som man själv tycker känns bäst!
Och de här två sista övningarna körde vi också superset på! 

Och på magövningarna tog jag som sagt inga bilder, men vi körde cable crunch, denna och hängande benlyft. Mellan övningen i länken och hängande benlyften så körde vi crunches också. Det blev inte så många magövningar för vi var så jävla slut efter alla benövningar, jättetrötta och jättehungriga. Men alltid något och jobbigt var det!

Om gympasset och resten av kvällen

Heej! Mår såå jäkla bra nu. Efter skolan fick jag jättebra besked, så himla kul!! Sen mötte jag upp syrran på gymmet och vi körde ben och mage. Det gick så himla bra! Och jag tog faktiskt bild på alla benövningar åt er också! Det var någon som ville ha bilder, frågan kommer i frågestunden med men lägger upp det här nu så, aa.. Svar på frågestunden kommer förresten senare ikväll eller imorgon. LOVAR till HUNDRA denna gången, hehe...

Men iallafall så körde vi ben och mage då, magövningarna glömde jag dock ta kort på men ska lösa det på annat sett! När vi hade tränat klart provade vi två av NW's nya boost-drycker. Fråga inte varför vi köpte dom efter passet, men vi kom väl typ på det då och ville prova direkt hehe. De finns i tre nya smaker: äpple/ingefära, vattenmelon och jordgubb/typ persika eller något?? Ebba tog vattenmelon och jag tog äpple/ingefära. Vattenmelonen var tydligen allra populärast och jag tycker den var jättegod! Men smaken försvann tyvärr väldigt fort... Äpple/ingefära tycker jag låter så himla äckligt men både My och hon i receptionen sa att den var väldigt god. Och det var den, men den var väldigt lik celsius lime, så man kan lika gärna köpa den. Men testa dom om ni inte har gjort det!

Påväg hem från gymmet gick vi in på alcamo och köpte en sallad och sen kom pappa och hämtade oss. Så nu har jag precis duschat, ätit, packat upp och städat lite. Ska lägga in alla bilder till er från passet, men det kommer i nästa inlägg. Sen ska jag fixa lite matlådor, lyssna på lite podcasts (kommer ett inlägg om det med senare i veckan) och skriva upp planering för kommande vecka. Och sen är det väl dags för något mellanmål haha. Ska försöka svara klart på frågestunden med, har väl typ två frågor kvar tror jag! Samt fixa lite roliga blogginlägg till er om jag kommer på något. Om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om så får ni gärna kommentera det!


PW och proteingröt

Godmorgon! Gick upp vid halv åtta imorse och tog en PW. Det var jätteskönt för solen sken och det var varken för kallt eller för varmt, så himla skönt! När jag kom hem igen så fixade jag mig och sen åt jag en god frukost. Proteingröt med hallon och kvarg. Tänkte tagit lite outfitbilder imorse med men det hann jag inte. Och direkt efter skolan ska jag till gymmet men kanske tar några senare ikväll isåfall. Kanske ska kolla på ED's bal efter skolan med. Får se sen! Nu har vi natur, sen engelska och idrott innan vi slutar. Ha en bra måndag /A

Första dagen på första sommarmånaden

Faan va det känns skönt att det är juni! Första riktiga sommarmånaden och det är fint väder, så jag är jättenöjd fakiskt. Endast elva dagar kvar till sommarlovet varav sju av dom är skoldagar. Och vi lär inte ha så jättemycket vanliga lektioner då vi är färdiga med det sista i de flesta ämnena! Vi har en naturuppgift kvar men det är ett grupparbete så. Jag har typ tagit sommarlov. Så himla skönt!
Idag har jag inte gjort så mycket. Jag och My ställde in träningen men bestämde två dagar nästa vecka då vi ska träna tillsammans, ska bli kul! Så idag har jag sovit, gjort müsli, ätit, solat och bara chillat. Kramats lite med min syster också som kom hem från Tallnäs. Snart ska jag iallafall äta kebabsallad och sen fortsätta chilla. Hoppas jag kan somna ikväll trots min powernap innan! Ska försöka ta mig ut på en pw eller löprunda imorgon innan skolan hehe lycka till Alice...

sadnlucky.tumblr.com

Solar



Ligger just nu ute i solen! Kom hem från Lekeryd för en liten stund sen. Hade jättemysigt där, busat och lekt hela förmiddagen och fick faktiskt sova till åtta. Dock ganska trött nu och så är det så jäkla varmt också. Så nu ligger jag på altanen och solar lite. Läser och har smakat den nya kvargen som var helt ok! Men kommer nog inte köpa den igen. Gillar hallon och citron/lime bättre!
Ska iallafall gå in och vila strax för har sån jävla huvudvärk. Den måste gå över tills i eftermiddag för ska träna med My då. Vill verkligen det! Så ska dricka mycket vatten, vila och äta lunch.